Hotel biedt excuses aan voor overlast fans Marokkaanse koning

Het Waldorf Astoria, het hotel in Amsterdam waar de koning van Marokko de afgelopen nachten sliep, heeft per brief excuus gemaakt aan de omwonenden.

De Marokkaanse koning trok honderden fans naar de Herengracht, die veel lawaai maakten en de weg blokkeerden.

Ook werd er 's avonds en 's nachts getoeterd. 'Een geslaagde en succesvolle Paasvakantie voor de gast en het hotel. Een in duigen gevallen Paasvakantie voor de bewoners van de Keizersgracht', liet een omwonende weten.

Ook bij het hotel zelf kwamen meerdere klachten binnen. Het hotel geeft aan dat de identiteit van gasten nooit bekend wordt gemaakt.

'Soms echter, kiest een (bekende) gast er zelf voor om 'zichtbaar' te zijn. Dat is de afgelopen dagen gebeurd, buiten onze invloedssfeer om.'

Politie

Verder zegt het hotel meerdere malen om hulp van politie en handhaving gevraagd te hebben, maar dat daar 'vrijwel geen gehoor' op kwam.

'Wij bieden onze excuses aan voor de overlast die u de afgelopen dagen heeft ervaren en hopen op uw begrip met deze uitleg.'

De bewoners willen hun ongenoegen volgende week donderdag tijdens een commissievergadering in de Stopera opnieuw kenbaar maken.

Tip de redactie