Supporters houden mars voor Johan Cruijff

Ter nagedachtenis van de vorige week overleden Johan Cruijff roept supportersvereniging AFCA alle Ajax-supporters op om zondag van Betondorp naar de Arena te lopen.

Alle supporters, dus niet alleen leden van de AFCA, worden om 13.00 uur verwacht bij het oude Ajax-stadion De Meer aan de Middenweg. 'Wij roepen iedereen op die de legendarische nummer 14 een warm hart toedraagt, mee te lopen in de mars', aldus een woordvoerder van de supportersclub. 

De stoet zal vanuit de Watergraafsmeer lopend de gang maken naar de Arena. Ze komen onder meer langs de Randweg, de Rijksstraatweg en de Anderensingel. Om 15.45 uur arriveren ze  op de eindbestemming, waar een uur later de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma staat.

Lees ook: Alle berichten rond het overlijden van Johan Cruijff op AT5.nl/cruijff

Ook Ajax staat uitgebreid stil bij het overlijden van Cruijff. Zo zal er voor het duel een minuut stilte worden gehouden, dragen de spelers rouwbanden en treden ze aan in een wedstrijdshirt met een speciale badge. Bij de opkomst van de spelers ligt er een groot Ajax-shirt met nummer veertien in de middencirkel. 

AT5 zendt de hele mars zondagmiddag rechtstreeks uit op televisie en via de livestream op internet.

Tip de redactie