Nog veel vragen rond dood Italiaan in woning Zuid

Er zijn nog veel vragen rondom de moord op een 30-jarige Italiaan begin dit jaar.

De politie weet in ieder geval dat de man na een vechtpartij in een huis in Zuid om het leven is gekomen. Zij zoeken nu de taxichauffeur die hem daar heeft afgezet, in de hoop dat deze meer duidelijkheid kan geven over wat er is gebeurd.

Melding

In de vroege ochtend van 27 januari komt er bij de politie en spoedmelding binnen. In een huis aan de Vechtstraat in Zuid zou worden gevochten. Agenten treffen vervolgens een dode man aan, twee andere mannen worden aangehouden. 

De zaak is daarmee echter nog niet opgelost. 'We weten nog altijd wat er zich precies in die woning heeft afgespeeld', stelt een politiewoordvoerder. 'Als het slachtoffer bijvoorbeeld zelf heel agressief is geweest en is gaan vechten, dan hebben die twee mannen zichzelf verdedigd en ziet het verhaal er toch ineens heel anders uit.'

Zoektocht naar getuige

De politie zoekt nu een taxichauffeur, in de hoop dat hij belangrijke informatie heeft. De chauffeur, die als getuige wordt gezien, pikte het latere slachtoffer op in Zuid-Holand en bracht hem vervolgens naar verschillende plekken in de stad. Uiteindelijk naar de plek waar hij om het leven is gebracht.

'We hopen dat deze chauffeur ons meer kan vertellen over de stemming van het slachtoffer, heeft hij misschien al iets gezegd over wat er ging gebeuren? Dus als die chauffeur zichzelf herkend: bel ons.'

Tip de redactie