Omwonenden Theophile de Bockstraat naar rechter om kunstwerk

Bewoners rond het 'koeienveldje' aan de Theophile de Bockstraat in Amsterdam-Zuid stappen naar de rechter om de komst van een kunstwerk op hun veldje tegen te houden.

'Westland Wells' heet het kunstwerk van Femke Schaap, dat in drie delen geplaatst gaat worden om de groene strook te verbinden. Waar de bewoners zich het meest zorgen om maken is de veiligheid op het plein, die zou door het kunstwerk in gevaar komen.

'We hebben hier op het fietspad regelmatig aanrijdingen gehad. Het kunstwerk is bedoeld om op te spelen. We hebben er mensen naar laten kijken en die zeggen dat de kinderen er konden stikken. Dat is nu enigszins aangepast maar de kinderen kunnen er nog steeds op klimmen en vanaf donderen', zei buurtbewoonster Angela Schenk eerder al tegen AT5

Advocate Mascha Jonkman vertegenwoordigt een deel van de omwonenden. 'De gemeente heeft in principe het recht neer te zetten wat ze willen. Maar er zijn in dit geval wel erg veel bewoners tegen', zegt ze in De Telegraaf vandaag. 'Naast de wettelijke argumenten, moet de rechter ook rekening houden met de belangen van omwonenden'.

AT5 sprak eind februari met de bezorgde buurtbewoners:

Tip de redactie