Bewoners Geuzenveld tussen troep en asbest

Tientallen bewoners van de Nolenstraat in Geuzenveld voelen zich belazerd door woningcorporatie Stadgenoot. Hun woningen worden gerenoveerd, maar dat gaat niet altijd volgens plan.

Zo duurt het vaak langer dan de beloofde zes dagen en is er asbest gevonden. 'Ze hebben ons gewoon belazerd dat je in je huis kunt wonen, want zelfs een kleine hond zou er niet eens kunnen slapen. Ze hadden ons gewoon gratis een wisselwoning moeten geven, voor al die kleine kinderen, zieke mensen', vertelt een bewoonster.

Daarnaast is er ook asbest gevonden in meerdere woningen. Stadgenoot laat in een reactie weten dat het absoluut veilig is, en er een gespecialiseerd team is ingeschakeld voor de sanering. De SP heeft om opheldering van de wethouder gevraagd. 'Asbest is echt een sluipmoordenaar, dus we moeten daar geen gedoe mee hebben', stelt raadslid Erik Flentge.

Compensatie

De bewoners krijgen overigens wel een compensatie van ruim vijfhonderd euro. Voor ruim tweehonderd euro kunnen ze ook naar een andere woning, zolang de verbouwing duurt. Maar veel bewoners hebben dat niet gedaan. 'Ze hadden niet gezegd dat het zo'n troep zou worden. Dit had ik niet verwacht.'

Bekijk de video:

Tip de redactie