Oplichter breekt drie nekwervels op vlucht voor politie

De politie heeft vorige week een 27-jarige Amsterdammer aangehouden wegens oplichting. Kort voor de aanhouding brak de man drie nekwervels.

De oplichter adverteerde op een sekswebsite en liet zijn slachtoffers geloven dat ze snel duizend euro konden verdienen. Zij moesten daarvoor meerdere telefooncontracten afsluiten en de bijbehorende telefoons aan hem overdragen. De contracten zouden vervolgens weer ongedaan worden gemaakt, maar dat gebeurde niet.

Nadat de slachtoffers drie of meer telefooncontracten afsloten en de telefoons inleverden bij de adverteerder moesten ze ook een Macbook Pro op afbetaling kopen. Ook werd veelvuldig gebeld naar een duur 0900-nummer. De slachtoffers werden opgescheept met een schuld die tot meer dan 10.000 euro opliep.

Sprong uit raam

Rechercheurs beukten de deur in van een huis aan de Amstel, maar daar was de oplichter niet. Bij een tweede huis in Haarlem hadden ze meer succes, maar de verdachte sprong van drie hoog uit het raam. Hij brak drie nekwervels en werd later gevonden in een parkje. 

De beelden zijn dinsdagavond om 21.30 uur ook te zien in het programma Opgelicht op NPO1.

Tip de redactie