Grote renovatie metrostations Oostlijn van start

De gemeente start vandaag met de grote renovatie van de zestien Oostlijnstations. De metrostations van de Oostlijn worden na veertig jaar eindelijk opgeknapt. Ze worden moderner, ruimer en lichter gemaakt. De renovatie van alle stations moet in april 2018 zijn afgerond.

De renovatie begint vandaag bij metrostation Holendrecht. Dat station wordt in fases aangepakt. Vanaf vandaag gaat de noordelijke toegang van het station drie maanden dicht. Daarna sluit de toegang bij het AMC voor drie maanden.

Er komen twee nieuwe liften die deels van glas zijn, nissen en hoeken worden weggehaald, wanden worden betegeld of schoongemaakt en vloeren worden gepolijst. Naar verwachting zijn die werkzaamheden eind september klaar.

Na Holendrecht volgen deze zomer de stations Van der Madeweg en Centraal Station. In het najaar zijn Waterlooplein, Reigersbos en Gaasperplas aan de beurt. Omwonenden moeten rekening houden met geluidsoverlast. Er wordt daarom zoveel mogelijk overdag gewerkt, maar soms zal dat vanwege het rijden van de metro ook 's avonds en 's nachts gebeuren.

De stations Venserpolder, Verrijn Stuartweg en Gaasperplaas gaan zo'n zes weken dicht, omdat ze maar één toegang hebben. GVB zorgt daar voor vervangend busvervoer.

Tip de redactie