Politie lost schot bij aanhouding dreigende drugsdealers

De politie heeft zaterdagochtend vroeg een waarschuwingsschot gelost bij de arrestatie van drie mannen. De drie vielen een 26-jarige vrouw uit Eindhoven lastig en bedreigde haar.

Ze kwam net de stad uit na een avond stappen met een vriendin. Terwijl de twee op zoek waren naar hun auto op de Herengracht werden ze rond 6.37 uur aangesproken door het groepje mannen op de kruising met de Vijzelstraat.

De mannen zouden de vrouw uit Eindhoven drugs hebben aangeboden. Toen ze aangaf niet geïnteresseerd te zijn, begonnen de mannen lastig te worden. Ze liepen de twee vrouwen achterna en begonnen te schelden en te dreigen.

Hierop besloot een van de twee vrouwen de politie te bellen. Toen de politie aankwam waren de mannen hier nog steeds. Ze werden opstandig en één van hen begon te dreigen naar de politie.

'Ik ga je schieten', zei hij. Voor de politie reden genoeg om een waarschuwingsschot in de lucht te lossen. Hierna konden de mannen (25, 26 en 29) worden aangehouden. Er werd een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs bij de mannen gevonden. 

De drie zitten nog vast en het slachtoffer heeft direct aangifte gedaan.

Tip de redactie