Tot 25 maanden cel voor overval Febo Stadionbuurt

Een 19-jarige man is veroordeeld tot 25 maanden gevangenisstraf waarvan vier voorwaardelijk voor de gewapende overval op de Febo in de Stadionbuurt.

Twee mededaders kregen elk 13 maanden jeugddetentie waarvan vier maanden voorwaardelijk voor hun aandeel in de overval.

Een vierde verdachte, de bestuurder van de vluchtauto, kreeg naast een gevangenisstraf ook een rijontzegging van een jaar opgelegd.

Het viertal overviel op 30 september vorig jaar de Febo bij het Stadionplein. Tijdens de overval werden medewerkers en een bezoeker bedreigd met een mes en een vuurwapen.

Direct na de overval werd door de politie de achtervolging op het viertal ingezet. Daarbij werden snelheden behaald van meer dan 200 km per uur.

Schot

De bestuurder van de vluchtauto negeerde meerdere stoptekens, reed door rood en haalde andere weggebruikers aan de verkeerde kant in.

De politie kon de vluchtauto uiteindelijk op de N201 klemrijden, maar de verdachten probeerden alsnog weg te komen. Hierbij reden de verdachten op de politie in. De politie heeft daarop een schot gelost. Een van de inzittenden liep daarbij een schotwond op aan zijn been.

De rechtbank rekent het de vier aan dat zij allen handelden vanuit één gedachte: het eigen financiële gewin. Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de vier mannen tot vier jaar cel geëist.

Tip de redactie