Eigenaar vindt inval in café Plan B 'buitenproportioneel'

De eigenaar van Plan B aan de Niasstraat in Amsterdam-Oost kan zich niet vinden in de manier waarop de politie dinsdag zijn café binnenviel.

Bij de inval werden zeven mensen aangehouden. De zaak werd hermetisch afgesloten in verband met de aanpak van gewelddadige liquidaties in de stad.

De politie kwam met getrokken wapens de zaak in en plakte de camera's af. Het café zou een broedplaats zijn van jeugdige Amsterdamse criminelen. Ook zou er worden gedeald.

'Ik ben daar vanaf het begin heel scherp op, ik wil die shit niet in mijn toko', reageert eigenaar Carlo Liva. 'Ik denk dat het allemaal te maken heeft met die liquidatie van een paar weken geleden, met die onthoofding.'

De controle is onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden, worden gecontroleerd.

Verhaal

'Ik wil gewoon mijn verhaal doen. Dit is niet de werkelijkheid zoals het allemaal in de krant staat. Het is wel gebeurd, maar ik vind het buitenproportioneel.'

Ook zou er een vermoedelijk link zijn met de oud-eigenaar van café De Zon, waar in december 2014 het vuur werd geopend op de Amsterdamse crimineel Pocorni.

Hij overleefde de aanslag, maar werd later in Suriname alsnog geliquideerd. Liva vindt de link absurd en wil weten hoe dit misverstand de wereld is in geholpen.

Liva ontkent dat er in zijn zaak ooit noemenswaardige opstootjes zijn geweest. Ook zegt hij nooit wapens in zijn zaak te hebben gezien of dat er in zijn zaak zou zijn gedeald.

Tip de redactie