De Amsterdam Arena gaat serieus bekijken of het stadion de naam van de donderdag overleden Johan Cruijff kan dragen.

'We hebben met zowel Ajax als de gemeente Amsterdam overleg gehad. Het is een sympathiek idee. Dit gaan we serieus onderzoeken', vertelt Henk Markerink.

Toestemming
De directeur van de Arena benadrukt ook dat je de naam van een stadion niet zomaar kunt veranderen. 'We moeten echter niet voorbijgaan aan de uiteenlopende formaliteiten die bij een eventuele naamsverandering van het stadion komen kijken. Dit dient zorgvuldig aangepakt te worden. En daar moeten en willen wij uiteraard de nabestaanden van Johan Cruijff ook bij betrekken. Zij hebben momenteel andere dingen aan hun hoofd.' 

Niet alleen de nabestaanden van de aan longkanker overleden Cruijff moeten toestemming geven. De gemeente Amsterdam en Ajax hebben ook veel aandelen van het stadion, net zoals de acht grote founders Philips, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, RAI, ABN AMRO Bank, Coca Cola en de Nederlandse Staatsloterij. 

Herdenking in Barcelona en Amsterdam
Verder zijn Ajax en FC Barcelona in overleg over hoe ze de donderdag overleden Johan Cruijff het beste kunnen herdenken. Beide clubs willen tijdens de eerstvolgende competitiewedstrijd uitgebreid stilstaan bij het overlijden van de beroemde nummer 14. Ajax ontvangt zondag 3 april PEC Zwolle, Barcelona voetbalt een dag eerder de kraker tegen Real Madrid.

Ajax en Barcelona overleggen hoe het eerbetoon het beste eruit kan zien. De clubs willen op een grootse manier afscheid nemen van de aan de gevolgen van longkanker overleden Cruijff. De geboren Amsterdammer vierde als speler en trainer grote successen bij beide clubs.

Vaststaat dat veel oud-ploeggenoten van Cruijff naar de Arena komen. Ze zijn uitgenodigd voor de jaarlijkse reünie en bekijken het duel met PEC Zwolle vanuit de zogenoemde Engelenbak.

Lees ook: Cruijff hoopte dat Arena Johan Cruijff Stadion zou gaan heten

Lees ook: Ruim tienduizend handtekeningen voor 'Johan Cruijff Stadion'

Lees ook: Crematie Cruijff vrijdagmiddag in Barcelona