Een groep oudere Amsterdammers mocht vanmiddag uitgedost over de rode loper bij Tuschinski. De ouderen hadden het uitje te danken aan studenten van de Hogeschool van Amsterdam, die onderzoek doen naar ouderdom in de stad.

'Geweldig, ik was nog nooit over de rode loper geweest', reageert een van de ouderen. 'Fantastisch natuurlijk en je komt nog eens ergens', aldus een ander.

De studenten onderzoeken samen met lectoren en onderzoekers hoe je zo gezond en zelfredzaam mogelijk oud kunt worden in de stad. Volgens de HvA krijgen ouderen namelijk niet altijd de aandacht die ze verdienen. 'We vonden het leuk om deze specifieke groep vandaag flink in het zonnetje te zetten, om aandacht te vragen voor de positie van ouderen in de stad Amsterdam', aldus HvA-woordvoerder Paul Helbing.

De komende jaren zal het aantal ouderen in de stad flink toenemen. De senioren die er vanmiddag waren zijn het er over eens: Amsterdam is een heerlijke plek om oud te worden. 'Het moet echt actief, spannend en interessant zijn. Dat is Amsterdam, dus het voldoet helemaal aan mijn eisen.' 'Ik ga Amsterdam echt nooit uit. Ik ben er geboren en getogen, dus ik ga er echt nooit uit.'