Een speler van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten is voor tien wedstrijden geschorst naar aanleiding van het belagen van een scheidsrechter tijdens de wedstrijd tegen DCG eind januari.

Bovendien is er vijf punten bij de club in mindering gebracht. Dat heeft de tuchtcomissie van de KNVB besloten.

Tijdens het duel tussen sv Nieuw Sloten en DCG in de vierde klasse C op zaterdagmiddag 30 januari werd de scheidsrechter door enkele spelers aangevallen nadat hij een rode kaart had getrokken voor een Nieuw Sloten-speler. De kaart werd uit zijn hand geslagen en de arbiter zou vervolgens door enkele spelers zijn belaagd. 

De tuchtcommissie van de KNVB heeft nu uitspraak gedaan. Eén speler is dus geschorst voor tien wedstrijden, de club krijgt 300 euro boete waarvan 150 euro voorwaardelijk, en ook worden er vijf punten in mindering gebracht.

Het team hoeft de competitie niet te verlaten; dat gebeurt alleen voorwaardelijk, als het team een nieuwe overtreding zou begaan. De straffen vallen lager uit dan eerder wellicht verwacht werd, maar dat komt volgens de KNVB omdat de club actief heeft meegeholpen met het onderzoek.

De voorzitter van de club besloot direct na het incident het complete elftal te schorsen: 'Deze spelers mogen nooit meer bij Nieuw-Sloten voetballen,' aldus de voorzitter destijds tegen AT5.

Lees ook: Scheidsrechter belaagd door spelers Nieuw Sloten