Vrouwelijke leden van hockeyvereniging VVV worden aangeraden om 's avonds na een training of wedstrijd alleen in groepjes naar huis te fietsen. Dit is naar aanleiding van een brute verkrachting van een jonge vrouw afgelopen vrijdag op De Borcht.

De vrouw werd op de weg tussen de Amsteldijk en de Europaboulevard de bosjes in getrokken. Ze werd ernstig mishandeld en verkracht, ze liep daarbij een gebroken oogkas en een hersenbloeding op.

'Een aantal dames van VVV zijn, toen ze afgelopen zondagavond van de club naar huis fietsten, op de Amsteldijk gewaarschuwd door een tegemoetkomende vrouw, voor een man die zich verdacht gedroeg', schrijft de club in een email aan de leden.

'Er is geen reden voor paniek, maar wij raden de damesteams na de training en op zondagavond na de wedstrijd voorlopig met een groepje het eerste deel van de route van de club naar huis gezamenlijk op te fietsen. Wees alert.'

Signalement

De dader van de verkrachting vrijdag is nog altijd voortvluchtig. Van hem is een signalement bekend: het gaat om een licht getinte man met een slank postuur. Hij is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en droeg een lichte, bijna witte spijkerbroek met een donkerkleurige jas.

Het is niet duidelijk of de man waarvoor afgelopen zondag gewaarschuwd werd, overeenkomsten had met dit signalement. 

Lees ook: Vrouw zwaargewond na verkrachting in Zuid