Leerlingen van het Geert Groote College in Amsterdam brengen een eerbetoon aan hun leraar Nederlands Laurens van der Graaff die om het leven kwam bij de vliegramp met MH17.

Van der Graaff zag het als zijn missie om poëzie en literatuur onder de aandacht van zijn leerlingen van het Geert Groote College te brengen.

Samen met leerlingen van andere scholen wordt er nu gewerkt aan een boek met eigen werk. De verhalen en gedichten worden geschreven onder begeleiding van professionele auteurs en worden gebundeld als saluut aan hun gedreven docent.

'Hij daagde ons uit. Je wilde hem trots maken', zegt een leerlinge. 'Hij gaf je feedback en de opdrachten die we kregen waren wel opdrachten waarbij je wel even moest nadenken.' 

'Hij was altijd bereid om je even te helpen. Zolang jij er maar kwam', vertelt een andere leerlingen. Het thema de bundel is Je Dromen.

Voor vader Wim is het een steun dat er iets moois kan komen uit zoiets tragisch. 'Het is heel dubbel. Onze zoon krijgen we er niet mee terug maar hij heeft een hele bijzondere nalatenschap achtergelaten', zegt hij. 'Hij wilde ze interesseren voor literatuur en poëzie en dat is volgens mij aardig gelukt.'

Bekijk video:

Leerlingen maken poëzieboek voor omgekomen docent
Leerlingen maken poëzieboek voor omgekomen docent