Een NFI-deskundige die maandagmiddag gehoord wordt in het hoger beroep van Benaouf A., vreest voor zijn eigen veiligheid en wil niet herkenbaar zijn voor de zaal.

De deskundige komt vertellen over het kraken van PGP's (Pretty Good Privacy), dit zijn versleutelde BlackBerry-telefoons. Deze telefoons worden veel gebruikt door criminelen.

Het is het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor het eerst gelukt om een dergelijke telefoon te kraken. Uit de telefoon van de geliquideerde Souhail Lacheer zijn mails onderschept die zouden duiden op directe betrokkenheid van Benaouf A., zo schreef Het Parool.

De deskundige wil niet te herkennen zijn voor Benaouf A. en het publiek op de tribune. 'Dit gaat over zware criminele organisaties, PGP is voor hen heel belangrijk'.

Advocaat Janssen van A.: 'Dat er vanuit de onderwereld interesse is in deze problematiek, betwijfel ik niet. Maar ik vraag me af of dat ook geldt voor een persoon.' Het hof heeft besloten dat de NFI-deskundige achter gesloten deuren wordt gehoord.