Een 30-jarige man uit Amsterdam is woensdag aangehouden door de politie omdat hij ervan wordt verdacht fraude te hebben gepleegd tijdens het maken van zijn theorie-examen bij het CBR.

Een medewerker van het CBR vond al dat de man zich opvallend gedroeg toen hij de examenzaal aan de Heerbaan in Breda inliep.

De examinator zag een verdikking onder het shirt van de man en vertrouwde de boel niet. Hij deed een scan met een apparaat dat mobiele apparatuur kan detecteren en het apparaat sloeg tot twee keer toe uit bij de tafel waar de Amsterdammer aan zat. Aan de 30-jarige man is gevraagd om de zaal te verlaten en de politie is gebeld.

Voorzeggen op afstand

Agenten ontdekten dat de man een mobiele telefoon op zijn borst had geplakt. Vermoedelijk was de telefoon rechtstreeks verbonden met iemand die de Amsterdammer op afstand de antwoorden op de vragen voorzegde.

Hoe de fraude precies heeft plaatsgevonden wordt nu onderzocht. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Breda. Daar is hij woensdag al gehoord over het feit waar hij van verdacht wordt. Aan het eind van de middag is de aangehouden verdachte in verzekering gesteld door een hulpofficier van justitie.