De politie onderzoekt of de brute verkrachting van afgelopen vrijdag bij het Amstelpark te linken is aan andere recente zedenzaken in de stad.

Lees ook: Vrouw zwaargewond na verkrachting in Zuid

Het is al de derde verkrachting in anderhalve maand tijd in de stad. Eind januari werd een vrouw aan de Wenkebachweg op brute wijze verkracht. En ook in de Maassluisstraat in Nieuw-West werd een vrouw ernstig seksueel misbruikt. "We weten niet of er een link is tussen de zaken. We doen daar uiteraard onderzoek naar", zegt Esther Izaks van de politie. In alle zaken is nog geen verdachte aangehouden. 

Amstelpark 

De vrouw die bij het Amstelpark verkracht werd raakte zwaargewond. Het slachtoffer zat op de fiets toen ze door een man werd belaagd en de bosjes in werd getrokken. Ze hield hier onder meer een gebroken oogkas en een hersenbloeding aan over. 

Lees ook: Ernstige zedenzaak Wenckebachweg gefilmd door beveiligingscamera's

Op enig moment wist het slachtoffer om hulp te schreeuwen, waarna enkele voorbijrijdende fietsers haar te hulp schoten. De belager van de vrouw ging er toen snel vandoor. De hulpdiensten werden direct gewaarschuwd en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Ze is naar een ziekenhuis overgebracht.