De Hogeschool van Amsterdam (HvA) moet een student 11.000 euro schadevergoeding betalen nadat hij een half jaar studievertraging opliep.

De student kreeg een negatief studieadvies van de hogeschool, omdat hij onvoldoende studiepunten zou hebben behaald. Dat bleek niet te kloppen en werd gecorrigeerd, maar dat gebeurde toen het nieuwe studiejaar al was begonnen. Daardoor kon de student pas een half jaar later weer verder met zijn studie.

Door de vertraging is hij een half jaar later klaar met zijn studie en kan hij ook pas een half jaar later aan het werk. Hierdoor loopt hij een half jaar aan inkomsten mis, aldus de kantonrechter. Hij krijgt hiervoor een schadevergoeding van 11.000 euro.

Vorig jaar moest de UvA een student een schadevergoeding van 10.000 euro betalen, nadat hij buiten zijn schuld om een half jaar studievertraging opliep. Toen ging het om een technische storing waardoor de student zich niet op tijd kon inschrijven voor de verplichte vakken van het eerste semester. Hij mocht zich toen niet opnieuw inschrijven.