80.000 mensen via Facebook benaderd in onthoofdingszaak

De politie heeft via Facebook 80.000 mensen om hulp gevraagd in het onderzoek naar de onthoofding van Nabil Amzieb. Tot op heden hebben 50.000 Facebookers de advertentie op het sociale netwerk gelezen.

Dat zei hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg donderdagavond bij Pauw. De politie kondigde vorige week aan dat de recherche Facebook inzet om getuigen te benaderen. Iedereen die in de buurt van het plaats delict was kreeg een advertentie in zijn tijdlijn van het sociale netwerk te zien.

Inmiddels zijn er vijftig tips binnengekomen rond de gruwelijke moord op de 23-jarige Nabil Amzieb. Het hoofd van de Amsterdammer werd vorige week woensdag op straat aangetroffen voor een waterpijcafé aan de Amstelveenseweg. Een dag daarvoor was het lichaam van Amzieb aangetroffen in een uitgebrande auto in Zuidoost

Deze week besteedde onder meer het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 uitgebreid aandacht aan de zaak. Hierbij werden onder meer beelden getoond van de man die het hoofd van Amzieb op straat plaatste. Of het tonen van deze beelden tot herkenning of tips over de identiteit van de dader hebben geleid is nog niet bekend.

Lees ook: Van der Laan over onthoofding: 'Afgrijselijk. Dit zie je in televisieseries als Narcos'

Tip de redactie