Kamervragen over gang van zaken UvA / HvA

De SP heeft Kamervragen gesteld over, onder meer, het uitlekken van twee namen van beoogde nieuwe bestuurders van de UvA en de HvA.

Dit meldt Folia donderdag. De namen van Karen Maex en Geert ten Dam kwamen recent naar buiten als beoogde rector magnificus van de UvA en de collegevoorzitter van UvA en HvA. Eerder deze week werd ook al bekend dat UvA-vicevoorzitter Hans Amman per 1 september zijn functie neerlegt. Aan het opstappen van Amman zou een conflict met een andere bestuurder liggen. 

Jasper van Dijk (SP) wil nu onder meer van onderwijsminister Bussemaker weten of zij ook vindt dat het aanwijzen van nieuwe bestuurspersonen democratischer moet verlopen. 'Deelt u de mening dat het potsierlijk is geworden om de draagvlakgesprekken met de kandidaat-bestuurders nog langer in beslotenheid te voeren, aangezien de namen van de kandidaten zijn uitgelekt? Zo nee, waarom niet?' Vraagt Van Dijk zich verder af. 

Beplakt

Het Maagdenhuis werd gisteravond nog beplakt met affiches waarin het vertrek van UvA-bestuurder Atzo Nicolai werd geëist. Wie er verantwoordelijk is voor deze actie is nog niet bekend.

Documentaire

Ruim een jaar geleden bezetten boze studenten en docenten het Maagdenhuis, het administratieve hoofdkwartier van de UvA. AT5 maakte een documentaire over de bezetting. Een jaar na dato gaven de betrokken studenten aan dat zij vinden dat er nog steeds geen sprake is van een democratie op de universiteit.

Tip de redactie