Twintig tips na vrijgeven beelden plaatser hoofd Nabiel Amzieb

Bij de politie zijn twintig tips binnengekomen over de man die vorige week het afgehakte hoofd van Nabiel Amzieb op de Amstelveenseweg neerzette.

Gisteren werden beelden van camera's in de omgeving van de shisha lounge Fayrouz vrijgegeven. Het hoofd werd vorige week woensdagochtend voor de zaak neergelegd. Een dag eerder was er al een onthoofd lichaam aangetroffen in een uitgebrande auto in Zuidoost. Het slachtoffer, Nabil Amzieb, is een bekende van de politie, maar hij stond niet bekend als 'grote jongen'.

Op de beelden is een man te zien die door een capuchon moeilijk te herkennen is. Hij loopt rustig naar het waterpijpcafé met een zak in zijn handen. Vervolgens loopt hij na het achterlaten van het hoofd in looppas in de richting van het Stadionplein. Opvallend is dat dit al voor vijf uur 's ochtends is gebeurd. Het hoofd heeft dus nog bijna twee uur onopgemerkt op straat gelegen.

De politie weet nog niet wat het motief voor de moord is en houdt rekening met allerlei scenario's. Er is een extra onderzoeksteam op de zaak gezet. De man kon het uitzenden van de beelden voorkomen door zich bij de politie te melden, maar heeft dat niet gedaan. Hij zou daardoor in gevaar kunnen komen, liet de politie vandaag weten.

Lees ook: Hoofd Nabil Amzieb lag twee uur lang onopgemerkt op straat

Lees ook: Herkenning man die hoofd neerlegde mogelijk 'slecht voor gezondheid'

Tip de redactie