De Nederlandse Volks-Unie (NVU) demonstreert vanaf 13.00 uur bij de Stopera tegen 'Links geweld en links fascisme'. Via dit liveblog houdt AT5 je op de hoogte van de ontwikkelingen.

14.30 uur: Nog drie arrestaties
Er zijn nog meer mensen opgepakt tijdens de demonstratie. Twee mensen werden opgepakt wegens een anti-semitische afbeelding en een wegens belediging van de politie.

14.15 uur: NVU kondigt nieuwe demonstraties aan
De NVU is van plan om terug te komen in Amsterdam. Voorman Constant Custers heeft nieuwe demonstraties aangekondigd.

14.10 uur: NVU'ers proberen cameraploeg Powned weg te jagen
Een verslaggever van omroep Powned mag de demonstranten niets vragen, ziet GroenLinks-raadslid Rutger Groot Wassink. Eerder werd Powned ook al belaagd, de cameralens werd besmeurd met verf door antifascisten tijdens een Pegida-demonstratie.

14.00 uur: Demonstranten aangehouden
Er zijn zojuist meerdere mensen aangehouden. Een NVU-demonstrant werd opgepakt wegens het brengen van de Hitlergroet, een ander wegens het aanzetten van geweld. Aan de kant van de tegendemonstranten werden ook mensen opgepakt. De politie hield twee mensen aan wegens bedreiging.

13.40 uur: Protest verloopt gemoedelijk
Er zijn geen ongeregeldheden bij het protest.

13.20 uur: NVU gearriveerd 
De demonstranten, ongeveer veertig mensen, zijn inmiddels aangekomen.

13.02 uur: NVU laat op zich wachten
De demonstranten zelf zijn, ondanks dat de demonstratie om 13.00 uur zou beginnen, nog altijd niet aanwezig. De politie maakt de Blauwbrug alvast leeg.

12.40 uur: Geen interviews met symphatisanten
De NVU staat niet toe dat journalisten demonstranten interviewen. Alleen voorman en persvoorlichter Constant Custers is beschikbaar voor commentaar. 'Op deze dag zal hij ook de enige zijn die de pers te woord staat. Wij hanteren een streng persbeleid overige demonstranten praten niet met de pers.'

12.52 uur: Agenten massaal op de been
De politie is massaal aanwezig, om zo de demonstratie veilig te laten voorlopen.

12.35 uur: Politiemotoren begeleiden bussen
De activisten van Laat Ze Niet Lopen, die eerder protesteerden bij de demonstraties van Pegida in de stad, schrijft dat de NVU-demonstranten per bus vanaf station Sloterdijk onder politiebegeleiding naar de Stopera worden gebracht. De activisten spreken van een "Nazi-mars".

Lees ook: Gemeente waarschuwt activisten die NVU-demonstratie willen verstoren

12.30 uur: Tegen 'links geweld'
De NVU demonstreert tegen 'links geweld en links fascisme'. De beweging is vooral kwaad omdat omdat de demonstratie van Pegida op 6 februari door een nepbom in het water viel en linkse activisten de Pegida-demonstranten probeerden aan te vallen.

'De politie heeft toen tekortgeschoten. Amsterdam staat bekend om zijn linkse groeperingen die rechtse groeperingen het demonstreren onmogelijk maken', aldus voorman Constant Custers. Hij verwacht ongeveer honderd aanwezigen.