Politie zoekt via Facebook naar getuigen onthoofdingszaak

Het rechercheteam van de politie is een digitaal buurtonderzoek gestart in de zaak van de onthoofding van Nabil Amzieb. 

De politie benadert mensen die in de buurt van de Mijehof in Zuidoost, de Amstelveensweg in Zuid, de Kelbergen in Zuidoost en het Tolsteegplantsoen in Utrecht wonen via Facebook om eventuele tips door te geven.

'Dit houdt concreet in dat we via Facebook advertentieruimte hebben ingekocht om mensen die in die buurten wonen op te roepen om tips door te geven', aldus een woordvoerder van de politie Amsterdam. 

Aan de Mijehof in Zuidoost werd dinsdagochtend een uitgebrand bestelbusje, een Volkswagen Caddy, gevonden. Daarin lag het lichaam van Amzieb. De Caddy werd in februari gestolen aan het Tolsteegplantsoen in Utrecht. Het afgehakte hoofd werd afgelopen woensdag aan de Amstelveenseweg voor de deur van sisha lounge Fayrouz gevonden. Kort daarna werd aan de Kelbergen in Zuidoost een uitgebrande Volkswagen Polo ontdekt. Deze auto heeft vermoedelijk ook met het misdrijf te maken.

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg reageerde vandaag in Het Verhoor op de gruwelijke liquidatie. Daarin zegt hij dat met alle scenario's rekening wordt gehouden, ook een overval of een ripdeal. De uitzending is hier terug te zien.

Tip de redactie