Amsterdammer van het Jaar mag dagje tram besturen

Nasir Higazi werd afgelopen jaar verkozen tot Amsterdammer van het Jaar voor zijn tomeloze inzet bij stichting De Regenboog. 

Naast een geldprijs kreeg hij daarmee ook de kans om voor één keer een Amsterdamse tram te besturen. Vanochtend mocht hij daarom plaatsnemen in de stoel van de trambestuurder.

Nasir mocht de route rijden van de tramremise aan de Havenstraat naar het Centraal Station en weer terug. Hij bleek daar het volste vertrouwen in te hebben. 'Ik heb genoeg geslapen, want ik ga voor het eerst met een tram rijden.'

Voor de gelegenheid had Nasir zijn collega's van De Regenboog, de opvang voor dak- en thuislozen, meegenomen voor het ritje in de tram. Zij waren geen moment bang. 'Daar heb ik met geen haar aan gedacht. We vertrouwen hem blindelings', reageert een collega. Een ander: 'Het was meer spannend dan zenuwachtig zijn.'

'Ik vond het moeilijk bij het Centraal Station, daar was ik een beetje bang', reageerde Nasir na afloop. Hij bleek een natuurtalent: 'Vanavond kan hij waarschijnlijk al een avonddienst draaien', aldus een trambestuurder van het GVB.

Lees ook: Nasir Higazi is de Amsterdammer van het Jaar

Tip de redactie