Getuigen vonden hoofd op straat: 'We hebben er maar even wat voor gezet'

Verschillende mensen waren woensdagochtend getuige van een gruwelijk tafereel op de Amstelveenseweg. Hier werd, voor de deur van een shishalounge, een hoofd op straat gevonden.

Een schilder die toevallig in de buurt aan het werk was, was één van de eerste getuigen. "We kwamen rond 6.45 hier aan om aan het werk te gaan", vertelt hij.

"Er stond een meisje met een jongen op de stoep en dat meisje was flink over stuur. Ik ben er naartoe gegaan om te kijken wat er aan de hand was en het enige wat dit meisje schreeuwde was 'er ligt een hoofd! Er ligt een hoofd!''

Lees ook: Hoofd gevonden voor shisha lounge Fayrouz Amstelveenseweg

Iets voorgezet

"Daar begreep ik niet veel van, dus ik ben gaan kijken", vervolgt hij. "En inderdaad. Er lag een hoofd op straat met het gezicht richting die lounge. Een hele aparte gewaarwording ja, absoluut. We hebben er toen maar even wat voor gezet zodat niet iedereen het kon zien. De politie was toen al onderweg."

"Ik stond achter de toonbank broodjes te verkopen en ik hoorde van een klant dat er wat aan de hand was", vertelt de uitbater van een broodjeszaak in de straat.

"Ik ben naar buiten gegaan en ik kijk en ik kijk. En ik vraag aan een agente; 'is dat een hoofd?' 'Dat klopt', zegt ze. Dus ik schrik me de kolere. Ik ben naar binnen gegaan om m'n broer te roepen, die stond gehakt te draaien. Wat ik er van gezien heb lag het hoofd met het gezicht richting de lounge gedraaid."

"Om 6.00 uur gingen we open", stelt de broer van de eigenaar. "Toen was er nog niks aan de hand. Rond 6.45 uur heb ik verse jus gemaakt en de schillen nog weggegooid. Toen heb ik ook niks op straat gezien. Iet later komt m'n broertje dus binnen en die vertelt me dat er een hoofd op straat ligt. Ik zeg nog, je bent gek, maar ik ben naar buiten gegaan. En inderdaad, daar lag dat hoofd. Kijkend naar de ramen van die shishalounge."

Tip de redactie