Een dode en een zwaargewonde man, dat troffen agenten aan na een schietpartij in de Cornelis Outshoornstraat in Geuzenveld eind vorig jaar.

De politie sprak na de schietpartij het vermoeden uit dat een uit de hand gelopen ruzie de vermoedelijke aanleiding van de schietpartij is geweest. Uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie blijkt nu hoe heftig het er de betreffende middag aan toe gegaan is.

Peter L. en Peter van O. worden beiden verdacht van het doodschieten van Kronstadt. Maar vervolgens lijken de twee verdachten zich ook tegen elkaar gekeerd te hebben. Peter L. werd daarbij door één of meerdere kogels, mogelijk van Van O. geraakt. Hoewel Peter L. ook teruggeschoten heeft, misten zijn schoten doel, zegt het OM. 

Meteen na de schietpartij, waarbij de 27-jarige crimineel Cartney Kronstadt het leven liet, pakte de politie een verdachte op, de 44-jarige Peter van O.. Vermoedelijk hebben de mannen op elkaar geschoten vanwege een ruzie over een partij drugs. De politie heeft na de schietpartij namelijk een kilo cocaïne gevonden en in beslag genomen.

Peter van O. en Peter L. staan op 11 maart voor de rechter. Van L. werd aangenomen dat hij alleen slachtoffer was. 

Lees ook: Dode en gewonde bij schietpartij in Nieuw-West