Drie supporters van Ajax die zich schuldig maakten aan handel, bezit en fabricage van verdovende middelen, zijn in hoger beroep tot vijf jaar cel veroordeeld.

Hoofdverdachte Daan van der E. kreeg vijf jaar cel, Tamara F. kreeg drie jaar en zes maanden. Een derde man werd veroordeeld tot twee jaar en zes maanden cel.

Hoger beroep

De drie werden vorig jaar al veroordeeld tot vijf, vier en drie jaar cel voor grootschalige drugshandel in Ajax-kringen en gingen, net als het OM overigens, in hoger beroep. Een van de drie gaf tussen 2011 en 2013 anderhalf jaar lang leiding aan de drugsorganisatie. Ze produceerden zelf xtc en amfetamine in hun woning in België. Daan van der E. en Tamara F., die destijds een koppel waren, kenden elkaar via Ajax en zouden lid zijn geweest van Vak 410.

Verkoop op feesten

In de woning werden grote hoeveelheden harddrugs gevonden, net als materialen om drugs mee te produceren. Deze zouden vervolgens zijn verkocht op feesten van Ajax-supporters, maar ook in het supportershonk en op de tribune bij wedstrijden.

E. werd eerder ook al verschillende keren voor drugsdelicten en vuurwapenbezit veroordeeld. Het koppel kreeg  in juni 2012 ook al een gevangenisstraf voor deelname aan een criminele drugsorganisatie.