Justitie heeft woensdag een celstraf van drie jaar geëist tegen een lid van de Amsterdamse afdeling van motorclub No Surrender.

De 42-jarige Mike H. wordt verdacht van afpersing, uitlokking, brandstichting, witwassen en het bezit van een hennepkwekerij.

Mike H., eigenaar van een incassobureau, zou schuldenaren hebben geïntimideerd door gekleed in een hesje van motorclub No Surrender bij hun woning te verschijnen.

Hij zou gunstige tarieven voor zichzelf hanteren: 20 procent van het geïncasseerde bedrag hield hij zelf en als iemand niet betaalde, werd de schuld met 45 procent verhoogd.

'Verdachte is bij de afpersingen geraffineerd te werk gegaan. Hij heeft constante druk op de slachtoffers gehouden en heeft zichzelf zodoende grote bedragen toegeëigend', aldus de officier van justitie.

Foto's

Uit getapte telefoongesprekken kwam de dreigende toon die verdachte aansloeg volgens justitie duidelijk naar voren.

Dat de verdachte intimiderend kon optreden zou blijken uit het feit dat hij schuldenaars foto's van hun brievenbus of auto stuurde, waarschijnlijk om ze te laten weten dat hij wist waar ze woonden.

Het OM verdenkt de man ervan zes zakenlieden te hebben afgeperst. Een van hen zou een openstaande schuld hebben gehad van 470.000 euro.