Amsterdam zal binnen afzienbare tijd meer dan een miljoen inwoners hebben. Daarom heeft de stad nog meer woningen nodig zegt wethouder Laurens Ivens van Wonen.

Bovenop de geplande 40.000 woningen die Amsterdam in de komende jaren al krijgt, wil de SP'er nog eens 20.000 extra woningen realiseren. Want de groei van het aantal inwoners stopt voorlopig niet volgens Ivens in gesprek met Cobouw.

De wethouder constateert dat Amsterdam op de goede weg is. Vorig jaar werd er voor het eerst meer gebouwd dan nodig voor de groei van de stad. Ivens toont zich tevreden in de krant, maar vindt het belangrijk dat Amsterdam verder doorzet. 

"Om internationaal mee te blijven doen, moet Amsterdam niet alleen naar de stad zelf blijven kijken. De bouwgrond binnen de grachtengordel is immers wel zo'n beetje op. Dus moet ook in de regio meer woongelegenheid komen, bijvoorbeeld in Zaandam en Haarlem. Overal in de wereld trekken ze de omgeving erbij. Dat moeten wij ook meer doen", zegt Ivens.

Voor de groeiplannen van de wethouder haalt Amsterdam ook oude plannen weer uit de kast. "We zijn in de crisis gestopt met kijken naar IJburg. Dat hebben we weer uit de la getrokken."