De politie heeft schokkende beelden vrijgegeven van de gewapende overval op een supermarkt van Albert Heijn aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam afgelopen januari.

Daarop is te zien dat één van de overvallers met een getrokken pistool op de servicebalie afrent. De tweede richt zijn Skorpion mitrailleur op de kassières en het winkelde publiek bij de kassa's.

Het is tegen 22.00 uur als de twee mannen met een motorscooter de parkeerkelder van de supermarkt inrijden. Beide mannen dragen zwarte kleding en zijn zwaar gewapend. Via een roltrap komen ze de winkel binnen.

Eén van hen gaat bij de servicebalie meteen door alle sigarettenlades heen en begint een grote tas vol te gooien. De tweede rent op de kassa's af en houdt daar mensen onder schot, terwijl hij een weggedoken kassière op haar benen trekt.

Bekijk de beelden:

Gewapende overval Albert Heijn Pieter Calandlaan
Gewapende overval Albert Heijn Pieter Calandlaan

Kogel

Het meisje wordt gedwongen om verschillende kassa's te openen en het geld aan de overvaller te geven. De kassière wordt de hele tijd met de mitrailleur onder schot gehouden. Wanneer ze een laatste kassa opent gaat het mis.

De overvaller wil een stapel briefgeld pakken die op de lopende band ligt. Met de mitrailleur raakt hij de band en vuurt hij een kogel af. Die kogel kaatst via een plaat metaal af en vliegt dwars door de mouw van de kassière heen. Het meisje doet verschrikt een stap naar achteren.

De mannen pakken hun buit en rennen terug de garage in. Op hun scooter vluchten ze vervolgens de winkel uit.

De overvallers zijn nog steeds niet gepakt. Met het tonen van de beelden hoopt de politie dat eventuele getuigen, of mensen die tips hebben over de overval zich melden.