De nationalistische club Voorpost roept aanhangers op om ook naar de geplande Pegida-demonstratie op 27 februari te komen. Dat schrijven ze op Facebook.

De door de AIVD als extreemrechts aangeduide organisatie roept op om in verzet te komen komende zaterdag.

Pegida wil op 27 februari 'revanche' nemen voor een eerdere demonstratie rond Waterlooplein. Deze demonstratie viel voor een groot deel in het water doordat iemand een nepbom had neergelegd op de plek waar Pegida wilde demonstreren.

Het plan van de anti-islambeweging is om te protesteren voor de ambtswoning van burgemeester Van der Laan aan de Herengracht.  De organisatie roept op om met een varkensmuts op naar de demonstratie te komen. Dit uit protest tegen het oppakken van Pegida-woordvoerder Edwin Wagensveld in Ede vorige week.

Van der Laan heeft eerder tegen AT5 gezegd er geen moeite mee te hebben dat de groep wil demonstreren voor de ambtswoning. De demonstratie is ook aangemeld. Wel gaf de burgemeester aan dat het logistiek gezien problematisch kan worden, gezien er niet gek veel ruimte is voor de woning is en er ook een tegendemonstratie gepland staat.