Het einde lijkt nabij voor sportwinkels Perry Sport en Aktiesport. Het moederbedrijf Unlimited Sports Groups (USG) van de twee winkelketens heeft uitstel van betaling gekregen.

De werknemers zijn door het hoofdkantoor geïnformeerd, meldt het Algemeen DagbladIn Nederland zijn er momenteel 70 vestigingen van Perry Sport en 180 van Aktiesport. De oorsprong van de problemen zijn direct te relateren aan de faillissementen van V&D en Macintosh, staat er volgens de krant in de brief. 

"Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG. Deze twee gebeurtenissen die praktisch tegelijk plaatsvonden, gecombineerd met de al lastige retailmarkt waarin wij ons vandaag de dag bevinden, laten ons geen andere mogelijkheid dan vandaag uitstel van betaling aan te vragen voor USG Holding. Wij doen dit met grote teleurstelling en pijn in ons hart."

Amsterdams

Vooral Perry Sport is een winkel met Amsterdamse roots. De eerste vestiging werd al 1866 in de Kalverstraat geopend. Het moederbedrijf vraagt de medewerkers om nu geen spullen meer te bestellen. De winkels en kantoren blijven vooralsnog wel open.