Stadsdeel Amsterdam-Zuid wil dat de terrassen van twee cafés op de Albert Cuyp Markt per volgend weekend worden opgedoekt. Café-eigenaar Stefan Bos is woedend.

Café Bozz en Café Bos hebben te horen gekregen dat hun terras niet langer welkom is op de markt. Al acht en tien jaar serveren zij vanuit hun bar op het stuk markt voor de deur. Daar betalen ze leges en kraamverhuur voor.

'Dit is de doodsteek voor mijn bedrijf', reageert café-eigenaar Stefan Bos in De Telegraaf.

Volgens het stadsdeel waren de zitplekken in de oude verordening illegaal. De nieuwe regels bieden ruimte voor tafels en stoeltjes bij kraampjes, maar dan moet het eten wel daar ter plekke worden bereid.

'Dus omdat ik vanuit een cafeetje achter de kraam serveer, mag het niet meer. Waar is de rechtvaardigheid? In de zijstraten langs de Cuyp puilt het uit van de terrassen.

Kraam

Als er straks een kraam met kleren voor mijn deur staat, ziet helemaal niemand ons café meer. Dan ben ik binnen een paar weken kapot', aldus Bos.

Stadsdeel Zuid zegt dat er niet direct gehandhaafd zal worden, maar dat er na gesprekken met de terraseigenaren een overgangsperiode komt.