Zo'n twintig tot veertig asielzoekers hebben zaterdagmiddag in de noodopvang aan de Flierbosdreef in Amsterdam-Zuidoost een vechtpartij in scène gezet.

De politie kwam af op een melding van een massale vechtpartij. Er zouden zo'n vijftig asielzoekers met elkaar op de vuist zijn gegaan.

Reden voor agenten om met meer dan tien auto's naar de opvang te rijden. "Ter plaatse bleek het te gaan om twintig tot veertig asielzoekers die aan het duwen en trekken waren", zegt een politiewoordvoerder tegen AT5.

De asielzoekers waren kwaad omdat ze meer duidelijkheid over hun situatie wilden van de IND. Agenten hebben hen erop gewezen dat de IND daarover volgende week met hen in gesprek gaat, iets dat ook al eerder aan de groep was gecommuniceerd.

Vervolgens keerde de rust weer terug. Uit voorzorg sloot de politie een nabijgelegen kruispunt af, voor het geval de situatie uit de hand zou lopen.

Noodopvang

Er zijn in totaal vijf locaties in de stad die dienen als noodopvang voor net aangekomen asielzoekers die nog niet terecht kunnen in een asielzoekerscentrum.

In eerste instantie zou verblijf in deze locaties voor een paar weken zijn, maar vanwege het grote aantal asielzoekers is de opvang voor langere tijd.

Eerder lieten asielzoekers in de noodopvang van de Marnixstraat al aan AT5 weten gefrustreerd te zijn vanwege de onduidelijkheid. Er zouden al meerdere vechtpartijen hebben plaatsgevonden.