Zeker drie winkelketens hebben interesse in het V&D-pand aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

Onder andere met de H&M, een supermarkt en een Nederlandse elektronicawinkel zijn al vergevorderde gesprekken om delen van het pand te huren. Daarmee lijkt de grote vrees van sommige ondernemers van het winkelcentrum niet bewaarheid.

Met H&M zijn de onderhandelingen al in de laatste fase, aldus topman van vastgoedbelegger Vastned Taco de Groot in Het Parool.

De kledingwinkel heeft al op straatniveau een deel van het V&D-pand en wil nu uitbreiden met tweeduizend vierkante meter op de vroegere kelderverdieping van het warenhuis. De supermarkt en de elektronicawinkel hebben interesse voor de begane grond en de bovenverdieping.

Hudson's Bay

Vastned hoopt het warenhuispand in korte tijd voor meer dan de helft te vullen met nieuwe huurders. Het vastgoedbelegger zag de ondergang van V&D vorig jaar al aankomen en legde toen al contact met H&M.

Vastned wil in ieder geval niet wachten op het Canadese Hudson's Bay, die de V&D-panden wil huren voor zijn warenhuisketen. De Groot verwacht niet dat de Canadezen snel voor het pand in Noord zullen kiezen.

Het zal zeker nog een jaar duren voordat er ook daadwerkelijk een nieuwe winkel in het pand opent. Voorlopig is het pand nog in handen van de curator van V&D. Daarna moet het pand nog worden opgeruimd, opgeknapt en worden opgedeeld.