Ondanks dat de vergunning voor een nieuwe Pegida-demonstratie op zaterdag 27 februari nog niet rond is, roept een tegenbeweging nu al op om ook naar Amsterdam te komen die dag.

De beweging 'Laat ze niet lopen' roept via hun Facebookpagina op om de 27e naar de stad te komen.

Op die datum is Pegida van plan een demonstratie te houden voor de ambtswoning aan de Herengracht. Een vergunning voor deze demonstratie is nog niet binnen.

'Kom ook naar Amsterdam die dag en laat je horen tegen de racisten van Pegida! Laat ze niet lopen!', roept de organisatie op via hun Facebookpagina. Laatzenietlopen.nl, een initiatief tegen het oplevend racisme en neo-fascisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida op zaterdag 27 februari aanstaande opnieuw zo klein mogelijk te maken en actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders.

Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat ze op elk mogelijke manier zien dat ze niet welkom zijn!' Zo staat te lezen in de oproep.

Na de demonstratie van Pegida op 6 februari, kondigde Edwin Wagensveld, woordvoerder van de anti-islambeweging, aan om op 27 februari opnieuw te willen demonstreren. Dit keer voor de ambtswoning van burgemeester Van der Laan. Het is nog niet zeker of dit door mag gaan.