Drie van de vier mannen die dinsdag een moeder en haar kind uit de Schinkel redden keerden woensdag terug de Sloterkade.

De mannen grepen dinsdagmiddag in toen ze zagen hoe een auto te water was geraakt. In de auto zaten een moeder en een peuter, die de vier met vereende krachten wisten te bevrijden. 

'Ik had meteen een soort reflex', vertelt Ruben. 'Een auto in het water, dan is het mis dacht ik. Dus ik ben naar m'n gereedschapskist gerend en heb een hamer gepakt. Terwijl ik naar buiten rende hoorde ik iemand schreeuwen dat er een kind in de auto zat.'

Ook Reinier zag het gebeuren en besloot in te grijpen. 'Ik trok m'n kleren uit, pakte een vrij grote steen en sprong het water in. Eigenlijk best gek dat die steen er lag, want ik zie nu niks liggen. Ik begon als een gek op dat raam te beuken, maar die ruit ging maar niet kapot. Vervolgens probeerde ik de achterruit, maar op dat moment zonk de auto al onder water, heel angstig om te zien.'

Paniek

Reinier ziet hoe de vrouw van binnenuit ook probeert de ruit in te slaan. 'Die vrouw was volledig in paniek natuurlijk,' vertelt hij.

Uiteindelijk sneuvelt de achterruit en kan de moeder haar kind aangeven. Als het kind in veiligheid is wordt ook de vrouw uit de auto gered. De reddingsactie duurde maar een paar minuten, maar gevoelsmatig leek het veel langer te duren, zo vertelt Wietse.

'De politie vertelde me gisteren dat we binnen twee minuten weer aan de kant stonden', stelt hij. 'Maar het voelde als zo veel langer. Voor m'n gevoel heb ik wel tien minuten staan kijken.

Video: Redders keren terug bij Sloterkade

Redders keren terug bij Sloterkade
Redders keren terug bij Sloterkade