Scooter- en bromfietsrijders zijn de afgelopen tijd massaal op de bon geslingerd voor foutparkeren bij het Leidseplein in Amsterdam. Stadsdeel Centrum deelde al meer dan 1000 boetes uit in slechts vier maanden.

De boetes werden uitgedeeld om de parkeeroverlast op het plein te bestrijden, maar volgens de scooterrijders zelf is hiermee het probleem absoluut niet opgelost.

"Zeker hier vind ik het een beetje onzin. Zoals je ziet wordt er hier volop verbouwd. Sommige parkeervakken zijn weggehaald, dan vind ik dat je er wel rekening mee moet houden", zegt een scooterrijder. Een ander: "Ik vind het onterecht. Er zijn te weinig plekken." "Heel kut", zegt een volgende.

Waarschuwen

Scooterzaakeigenaar Mike Beumer vindt de aanpak schandalig. "Ik hoor van veel mensen dat het onduidelijk is waar ze moeten parkeren. De meeste mensen parkeren waar ze de meeste scooters zien staan." Beumer vindt het niet reëel dat er nu al bekeuringen worden uitgeschreven en adviseert de gemeente eerst waarschuwingen uit te delen. 

Ondanks de mening van de scooterrijders gaat Stadsdeel Centrum ook de komende tijd door met het uitschrijven van bekeuringen. Sinds oktober worden er zo'n 9 boetes per dag uitgedeeld aan foutparkeerders op het Leidseplein.

Bekijk de video:

Honderden boetes voor foutparkeerders op Leidseplein
Honderden boetes voor foutparkeerders op Leidseplein