Koffiehuis Tafoghalt aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam West is vandaag gesloten door de burgemeester. Dit gebeurde nadat er drugs werden aangetroffen.

De politie vond in het koffiehuis 13 grote papiertjes met in totaal 9.42 gram cocaïne, 13 kleine papiertjes met in totaal 4.45 gram cocaïne en 1.01 gram MDMA. Ook zijn er softdrugs aangetroffen.

Op 7 juni vielen agenten drie koffiehuizen binnen in Amsterdam, waaronder Tafoghalt. In totaal werden er zestien personen aangehouden. Op 7 december werd Tafoghalt wederom binnengevallen na een tip over de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen.

Gokken

Het koffiehuis is op 23 mei 2012 ook al door de burgemeester gesloten. "Dat gebeurde toen omdat er illegaal werd gegokt. Ook werd er destijds drugs gevonden", aldus de gemeente in een persbericht.

"Panden waar drugs aanwezig zijn hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten in de omgeving. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde. Om dit in de toekomst te voorkomen wordt het pand per direct en voor onbepaalde tijd gesloten."