Het slachtoffer van de steekpartij afgelopen donderdag in Noord is de 34-jarige Fatiah Abakthi. De vrouw werd op klaarlichte dag vlakbij de school van een van haar kinderen doodgestoken.

Abakthi woonde volgens buurtbewoners pas een jaar in Amsterdam. De steekpartij gebeurde op nog geen paar honderd meter van haar huis.  

Vanaf de overkant schreeuwde een buurtbewoonster nog dat de man moet stoppen. Maar dat doet hij niet. Abakthi werd zo ernstig toegetakeld dat ze aan haar verwondingen overleed.

Weinig buurtbewoners kunnen het bevatten. Een buurvrouw vertelt dat er een omgangsregeling was voor de kinderen. "Ze woonde hier alleen met haar drie kinderen. Maar pas net, een jaar ongeveer. Daarvoor woonde ze in Almere. Haar ex kwam zo nu en dan de kinderen halen, maar hij mocht niet boven komen. Hij moest dan altijd beneden wachten."

Buurt rouwt om doodgestoken vrouw in Noord
Buurt rouwt om doodgestoken vrouw in Noord

Bedreigd

Op de avond van de moord kwamen buurtbewoners bij elkaar om troost te zoeken. Toen al verklaarde een vrouw dat Abakthi drie dagen voor de dodelijke steekpartij al was bedreigd. 'Hij zei tegen haar dat hij haar dood zou maken".

Abakthi laat een dochter en twee zoontjes na. Zij worden opgevangen door familie. De verdachte is de 36-jarige ex-man van Fatiah uit Almere. Hij werd donderdagmiddag opgepakt en blijft voorlopig vastzitten.