Een spelersdelegatie van Ajax, inclusief trainer Frank de Boer, heeft donderdag in de Amsterdam Arena een verhelderend gesprek gevoerd met een afvaardiging van ontevreden fans.

Ajaxlife.nl meldt dat Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en Jasper Cillessen in gesprek zijn gegaan met de ontevreden supporters. Frank de Boer was namens de technische staf aanwezig.

De fans zijn ontevreden over het spel van Ajax van de afgelopen tijd. Dit ongenoegen hebben ze geuit naar de spelers. De fans hebben ook het belang van de klassieker komende zondag tegen Feyenoord benoemd. "Deze moet koste wat het kost gewonnen worden", schrijft Ajaxlife.

Fluitconcerten

De spelers lieten weten dat de steun bij zowel thuis- als uitwedstrijden van groot belang is, maar dat fluitconcerten en wegwerpgebaren averechts werken. Maar de spelers toonden ook begrip voor de onvrede vanaf de tribunes. Er is afgesproken dat gesprekken zoals deze vaker in het seizoen zullen plaatsvinden. 

Zaterdag is de laatste training voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De training is openbaar en in de Arena. De supporters hebben afgesproken pas na de training vuurwerk af te steken zodat de aanwijzingen tijdens de training goed kunnen worden verstaan.