Het nieuwe jaar is net een maand oud, maar de sportiefste school van Amsterdam 2016 is nu al bekend. Dat is het Calandlyceum in Nieuw-West. Dit werd vanavond bekend gemaakt in de Sporthallen Zuid. Met de titel won de school ook een waardecheque van 500 euro.

"Sport zit in ons DNA", zegt schooldirecteur Jan-Mattijs Heinemeijer in een reactie. Alle 1900 leerlingen op het Calandlyceum volgen lichamelijke opvoeding en één op de drie doet er ook iets extra's mee.

Dat kan onder meer via de sportklassen in de onderbouw, via vakken als Bewegen, Sport en Maatschappij of als topsporter. De school is de enige Topsport Talentenschool van Amsterdam. Zo'n 150 leerlingen combineren topsport met onderwijs op de school.

Landelijke titel

Het Calandlyceum nam het op tegen het Calvijn College en het Montessori College Oost. De jury was van mening dat sport breed in het Calandlyceum is verankerd en prijst de manier waarop de verbinding op het gebied van school ook buiten de school wordt gezocht. 

Met het behalen van de Amsterdamse titel heeft de school zich gekwalificeerd voor de landelijke titel die elke twee jaar wordt gehouden. Die verkiezing wordt op 14 april in Groningen gehouden.