Door werkzaamheden bij het Concertgebouw ligt tramlijn 24 van Centraal Station naar De Boelelaan en de andere kant op er voorlopig uit. Het duurt waarschijnlijk tot 2017 voordat er weer trams rijden over het traject, aangezien er geen alternatieven voorhanden zijn.

Vanwege werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn die loopt langs de Ferdinand Bolstraat wordt tramlijn sinds 2003 omgeleid langs het Concertgebouw. De tram rijdt over 'speciaal voor dit doel aangelegde omleidingssporen' die nu "tot op het bot" zijn versleten, zegt een woordvoerder van het GVB tegen Het Parool.

Zolang de Ferdinand Bolstraat niet af is, zal tram 24 niet meer rijden. Tram 16 gaat daarentegen vaker, zegt een woordvoerder van het GVB. "'De 16 gaat straks twee keer zo vaak rijden. Maar hierdoor hebben we onvoldoende materieel beschikbaar om de 24 via een alternatieve alternatieve route te laten rijden. Als die route er al zou zijn."

De gemeente kiest voor de bewoners van de Ferdinand Bolstraat, in plaats van reizigersbelangen. "Door de aanleg van de Noord-Zuidlijn hebben bewoners en ondernemers in de straat al heel lang te maken met werkzaamheden. We willen hen niet opzadelen met vertraging."