Ondanks dat de bijeenkomst in Amsterdam van de omstreden Amerikaanse 'pick-up artist' Daryush Valizadeh, die mannen leert hoe ze vrouwen moeten versieren, niet doorgaat blijft de politie alert op spontane bijeenkomsten.

De ideeën van Daryush Valizadeh (op internet vooral bekend als 'Roosh V') zijn zeer omstreden. Zo pleitte op zijn blog voor (gedeeltelijke) legalisering van verkrachting. Zolang het maar plaatsvindt op privéterrein, zou seksueel misbruik niet moeten worden bestraft. Het leverde hem bakken kritiek op. Later deed Valizadeh zijn plan af als 'satire'.

De Amerikaan had zaterdag en zondag in tientallen steden bijeenkomsten belegd, waaronder Amsterdam. Zelf zou hij daarbij niet aanwezig zijn. Al deze bijeenkomsten zijn van de baan. Dat zou te maken hebben met het dreigende protest van feministen. Zij hadden aangekondigd de aanhangers van Valizadeh te filmen en aan de schandpaal te nagelen op het internet.

Op de blog van Valizadeh geven veel van zijn aanhangers niettemin aan toch te komen. En de politie Amsterdam laat op Twitter weten daarvan op de hoogte te zijn. Die houdt de bijeenkomsten met belangstelling in de gaten.