In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie met hulp van een omstander twee mannen aangehouden in de Korte Reguliersdwarsstraat. Ze worden verdacht van het plegen van een straatroof.

Rond 4.45 uur sprak een man twee agenten aan die surveilleerden op de Vijzelstraat. Hij vertelde dat een vriend vlak daarvoor na het pinnen was bedreigd en beroofd door twee mannen. De straatrovers waren daarna gevlucht via de Herengracht in de richting van het Thorbeckeplein.

De agenten vroegen de man om in de politieauto te stappen en met hen mee te rijden, zodat ze gezamenlijk konden zoeken naar de daders. Op het Thorbeckeplein zag hij twee mannen de Korte Reguliersdwarsstraat inlopen die hij aanwees als de daders van de straatroof.

De agenten stapten uit en riepen naar het tweetal dat zij moesten blijven staan. Eén van hen voldeed hieraan en de agenten hielden hem aan op verdenking van het plegen van de straatroof. De ander liep door, maar de politie hield ook hem aan. De tweede verdachte verzette zich bij zijn aanhouding. Het tweetal (30 en 31 jaar) zit nog vast.