Op het gedeelte van de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen mag vanaf mei in de avonduren 130 kilometer per uur worden gereden.

Dat heeft verkeersminister Melanie Schultz donderdag bekendgemaakt. Daarmee kan vanaf mei op het hele traject tussen Amsterdam en Utrecht vanaf mei tussen 19.00 uur en 6.00 uur 130 worden gereden.

Op 18 februari ligt het besluit van Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) ter inzage. Half mei moet het zover zijn.

Omdat bij Vinkeveen ook in de avonduren een limiet geldt van 100 kilometer per uur, leverde dat de staatskas de afgelopen jaren tientallen miljoenen op. De maximumsnelheid stond wel aangegeven, maar veel verkeersdeelnemers hadden dat niet door.

Trajecten

Automobilisten kunnen vanaf vrijdag 5 februari nog eens op negentien trajecten maximaal 130 kilometer per uur rijden. Het gaat onder meer om delen op de A1, A27, A28, en A58.

"Met deze uitbreiding van de 130-kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid. We streven er naar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km kunnen rijden. Voor de automobilist wordt de maximum snelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger", aldus Schultz.