De 33-jarige A.L. vertelt deze week uitgebreid over een fatale steekpartij na een overval in zijn goudinkoop aan de De Clerqstraat in Amsterdam-West.

Eind juni 2014 probeerde de 49-jarige Remy Wiechels, gewapend met een vleesvork, de zaak te overvallen. De mede-eigenaar van de zaak, A.L., raakte bij deze overval zwaargewond. Wiechels overleefde de overval niet.

In Nieuwe Revu vertelt L. uitgebreid over die bewuste dag. Hij kende Wiechels, die wel vaker in zijn zaak kwam. Die dag kwam de man rond 10.00 uur 's ochtends binnen.

"Hij vertelde dat hij weer spullen kwam verkopen, maar nog even wilde wachten op zijn compagnon. Ik heb koffie gezet, we maakten een praatje. En nog een kopje koffie, en nog een praatje. Hij leek doodnormaal, er was gewoon echt niets waardoor bij mij de alarmbellen afgingen", vertelt L. in het weekblad.

Uit het niets

Maar een uur later loopt het volledig uit de hand. Wiechels komt bij L. in de buurt staan en steekt hem, uit het niets, met een vleesvork in zijn borst. Met een uiterste krachtsinspanning weet de winkelier het wapen af te pakken en uit te halen.

De twee vluchten naar buiten, waar L. uiteindelijk wordt gereanimeerd en Wiechels, iets verderop in de Elisabeth Wolffstraat, overlijd.

"Hij heeft nooit iets gevraagd, niets gezegd. Geen reden, geen uitleg. Niets gezegd over waarom ík zijn slachtoffer werd, waarom ik dood moest. Dat knaagt aan me", vertelt L. ruim anderhalf jaar later.

Littekens

Hoewel hij hersteld is van zijn verwondingen heeft L. nog elke dag last van het incident. "Iedere dag zie ik de littekens’, ook is de gezondheid van L. nog altijd niet wat het is geweest. "Ik ga van ziekenhuis naar ziekenhuis, maar er blijven ontstekingen terug komen. De artsen weten gewoonweg niet wat er nou precies met me aan de hand is."

Het complete interview met A.L. is deze week te lezen in Nieuwe Revu.