Het bejaarde echtpaar dat afgelopen augustus met veel geweld werd overvallen in de Heemstedestraat kan niet meer zelfstandig wonen.

Ze hebben hun huis noodgedwongen verkocht en wonen in een verzorgingstehuis. De man (87) is permanent blind, zijn 86-jarige vrouw kan niet meer lopen en zit in een rolstoel.

Het echtpaar werd vorig jaar op 4 augustus ernstig mishandeld door twee mannen die zich voordeden als politieagenten en op die manier hun woning binnendrongen. Het bejaarde echtpaar werd bij de overval vastgebonden en herhaaldelijk getrapt en geslagen.

"Ik kan niet meer lopen", vertelt de vrouw enkele maanden na de gebeurtenissen. "Mijn man hebben ze blind geslagen, beesten zijn het." Tijdens de overval probeerde de man zijn vrouw nog te beschermen. "Hij zag hoeveel klappen ik kreeg en riep: "sla mijn vrouw niet, sla mij! Doe mijn vrouw geen pijn!" Maar ik had toen al zoveel pijn in mijn gezicht."

Bekijk video:

Bejaard echtpaar moest verhuizen na gewelddadige overval
Bejaard echtpaar moest verhuizen na gewelddadige overval

​Zelfstandig

Zelfstandig wonen zit er nu dus niet meer in voor het echtpaar. "We woonden daar al vijftig jaar, met veel plezier. Vaak zaten we lekker op de veranda met z'n tweeën. Lekker knus, een kopje koffie drinken of wat eten. Hoe kunnen ze ons dit aandoen, twee oude mensen."

Opsporing Verzocht besteedde dinsdag ook uitgebreid aandacht aan de zaak, waarvoor nog altijd niemand is aangehouden. Na deze uitzending kwamen er vier nieuwe tips binnen.