Eurocommissaris Cecilia Malmstrőm wordt woensdagochtend verwelkomd door actievoerders van Milieudefensie. Langs de snelweg naar Amsterdam een verkeersbord geplaatst met de tekst "TTIP free zone".

Met het bord protesteert de organisatie tegen een handelsverdrag waarover de Verenigde Staten en de Europese Unie onderhandelen, op de dag dat eurocommissaris Cecilia Malmström in Amsterdam is om er met de lokale politiek over te praten.

"Met dit bord geven wij de eurocommissaris te kennen dat Amsterdam geen zin heeft in TTIP", zegt campagneleider Geert Ritsema van Milieudefensie.

De eurocommissaris komt op eigen initiatief naar Amsterdam voor een debat over TTIP, het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag. Behalve de lokale politiek doen daar ook FNV, VNO-NCW en Milieudefensie aan mee.

​Ritsema noemt TTIP een bedreiging voor de lokale democratie, omdat het Amerikaanse investeerders de mogelijkheid biedt miljardenclaims in te dienen als lokale regels een gevaar vormen voor hun winst. Naast Milieudefensie demonstreren ook onder andere Greenpeace, Foodwatch, de FNV en Transnational Institute.